11/09/2011

Kuka kutoi paitasi?

Vaatteiden ostaminen on nykyään niin helppoa. Kävelet kauppaan ja valitset mieleisesi, luultavasti nappaat jotain myös alennustangolta, sillä eihän se toppi maksa kuin vitosen.  Laitat tuon topin pari kertaa päälle baariin tai töihin ja heität roskiin.
( Koska tässä vaiheessa saumat jo luultavasti repsottavat:) ).

Ruokamaailmassa on jo hieman alettu herätä halpatuotantoon. Aletaan ymmärtää että laatua ei saa halvalla. Jossain tuotannon vaiheessa tökkii jos hinnat tippuvat huomattavan alas. Kyseenalaistetaan taustoja ja tuotantoja, halutaan tietää mistä ruoka tulee. Tulisiko tämä ilmiö pikku hiljaa myös vaate- ja muotiteollisuuteen?

IOU Paitamekko

Joissakin tapauksissa myös laadukkaiden vaatteiden taustan on mahdollista saada tietoonsa. IOU Project on tästä täydellinen esimerkki. Kankaat kudotaan käsin perinteisillä menetelmillä Intiassa ja vaate ommellaan Espanjassa. Tuotteesta tekee erikoisen se että voit itse jäljittää tuotteen tekijän. IOU toivoo että lähetät sivuille kuvan jossa olet pukeutunut ostamaasi tuotteeseen. Jokaisesta tuotteesta löydät oman yksilöllisen koodin, jonka voit syöttää IOUn sivuille. ( iouproject.com )

IOU PaitamekkoIOU Madras huivi

Ekologiset valinnat ovat myös sitä että pidät huolen asusteistasi jotta ne kestävät pidempään. Kun tuote on laadukas ja sillä on tarina, pidät siitä automaattisesti paremmin huolta. Lisäksi se luultavasti saa sinut "hehkumaan", ryhtisi paranee ja tunnet olevasi "arvokkaampi".Onko sinulla vaate jolla on tarina ja tausta? Saako laadukas ja arvokas vaate sinut hehkumaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti